2021

#VIDEVISIEM

483 346 eiro

Paldies, ka atbalsti cilvēkus ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem!

Ziņas

Joprojām ir trūkumi vides pieejamības sistēmā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem

Astotajā labdarības maratonā "Dod Pieci" 2021. gadā vāca ziedojumus vides pieejamības uzlabošanai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Maratonā izgaismoja daudzu cilvēku ar invaliditāti ikdienu, kas sevī ietver problēmas pārvietoties pilsētvidē, strādāt, mācīties, arī baudīt kultūru un pat nespēju patstāvīgi tikt ārā no mājām. Ar saziedoto naudu teju 100 cilvēkiem izdevās palīdzēt uzlabot dzīves kvalitāti, tomēr sistēmā joprojām ir trūkumi.
25.11.2023.

Par «Dod pieci!» akcijā saziedoto naudu jau 16 cilvēki ar invaliditāti saņēmuši palīdzību

Pērnā gada nogalē sabiedrisko mediju ziedojumu akcijā "Dod pieci!" saziedoja pusmiljonu eiro cilvēkiem ar invaliditāti. Apritējuši trīs mēneši, un ir noslēgti 50 sadarbības līgumi par palīdzības sniegšanu. Kādam tiks jauna uzbrauktuve pie mājas, bet kāds jau saņēmis jaunus pārvietošanās ratus. Līdz šim palīdzību saņēmuši jau 16 cilvēki, bet pieprasījumi turpina pienākt ik dienu.
23.03.2022.

Sabiedrības vēlme risināt cilvēku ar invaliditāti problēmas milzīga, amatpersonu atbildes liek vilties

Sabiedrības interese un vēlme risināt problēmas, ar kādām spiesti sadzīvot cilvēki ar invaliditāti, pērnā gada labdarības maratonā "Dod pieci!" izrādījās milzīga. Tika saziedota rekordliela summa – vairāk nekā 483 000 eiro. Taču valsts un pašvaldību aktivitāte un vēlme risināt uzdotos uzdevumus izrādījās mazāka, nekā sagaidīts.
19.03.2022.

Daudzas vietvaras neatbild uz «Dod pieci!» vēstuli par vides pielāgošanu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem

Noslēdzot sabiedrisko mediju labdarības maratonu "Dod pieci!", tā organizatori atklātā vēstulē aicināja atbildīgās iestādes valsts līmenī pielāgot vidi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Atbildi ar potenciālo plānu risinājumiem un to izpildes termiņiem vēstules autori gaidīja līdz 1. martam. Tomēr ne visas atbildes saņemtas, vēstīja Latvijas Radio.
18.03.2022.

Pēc «Dod pieci!» saņemti 115 palīdzības pieteikumi, taču birokrātiski šķēršļi apgrūtina to realizāciju

Pēc labdarības maratona "Dod pieci!" saņemti vairāk nekā 115 palīdzības pieteikumi no cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem, kuriem nepieciešams pacēlējs, uzbrauktuvju ierīkošana un citi svarīgi palīglīdzekļi. Pateicoties "Dod pieci!" saziedotajiem līdzekļiem, šie palīdzības lūgumi tiks apmierināti, taču birokrātisko šķēršļu dēļ process mēdz ieilgt.
16.02.2022.